Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąki 3 Szklanki
piwa 3/4 szklanki
masła 30 dag
cukru pudru 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki

Mąkę połączyć razem z masłem. Dodać piwo, cukier i cukier waniliowy i wyrobić jednolite ciasto. Następnie owinąć je w folię i włożyć do lodówki na godzinę. Po upływie tego czasu rozwałkować placek i wykroić z niego trójkąty. Następnie na każdy z nich położyć odrobinę dżemu i zawinąć w rogalik. Piec 30 minut w temp. 180 stopni. rogaliki przed podaniem można posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 24.08.2013 23:08
rogaliki na piwku. Takich jeszcze nie widziałem
IlonaAlbertos 02.05.2012 14:47
Bardzo apetycznie wyglądają.
Krzysztof42 22.03.2011 16:19
uwielbiam rogaliki
Damian19 16.11.2010 07:55
a przepis rewelacja!!
Damian19 16.11.2010 07:55
dodalem kilka zdjec, sory ze w takiej jakosci ;]
ewelina_b1 20.09.2010 22:21
jeszcze o takich nie czytalam, musze zrobić
christopher1 16.09.2010 21:37
Nie zastąpione :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak