Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos maderowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

madera 50 ml
mąka 1 łyżka
masło 2 łyżki
bulion 300 ml
karmel 1 łyżeczka
pieczarki 4 sztuki
sól
pieprz
Przyprawa do zup i potraw Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: sos maderowy

Pieczarki obrać, pokroić na plasterki, usmażyć na 1 łyżce masła. Przesmażyć mąkę na 1 łyżce masła, wlać zimny bulion, dodać karmel i gotować, mieszając, 10 minut. Dodać pieczarki i doprawić sos solą, pieprzem i maggi. Podawać do mięs.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak