Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pory smażone w cieście naleśnikowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por 1 kg
mąka 200 gram
jajko 2 sztuki
mleko 150 ml
cukier
sól
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: pory smażone w cieście naleśnikowym

Pory pokroić na kawałki o długości 10 cm, dokładnie opłukać, zalać osolonym wrzątkiem i gotować 5 minut, odcedzić, osuszyć i obtoczyć w mące. Pozostałą mąkę wymieszać z mlekiem i jajkami. Ciasto doprawić solą oraz szczyptą cukru i odstawić na 15 mniut. Pory zanurzać w cieście i smażyć na złoty kolor ze wszystkich stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marchewka 16.04.2011 22:54
może być ciekawe, na pewno wypróbuję
bami 05.04.2011 20:32
interesujące :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak