Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażony srebrzyk

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

srebrzyk 4-5 szt
płatki kukurydziane
Kucharek przyprawa uniwersalna 3-4 łyżki
sól do smaku
olej
Pieprz ziołowy mielony Prymat 0,5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Smażony srebrzyk

Ryby oczyścić,umyć i pokroić na części.Posypać je kucharkiem,pieprzem czarnym i ziołowym,solą do smaku.Płatki kukurydziane rozdrobnić,obtaczać w nich kawałki ryby i smażyć na rozgrzanym oleju,na niedużym ogniu.Obsmażać z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kotlet 15.11.2011 10:42
smaczny ,fajnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak