Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z sopocką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 szt
polędwica sopocka 10 pl
margaryna do smażenia 1 łyżka
sól wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z sopocką

Margarynę roztapiamy na patelni i podsmażamy na niej szynkę pokrojoną w kostkę. Następnie wbijamy jajka i smażymy mieszając. Gdy jajka już prawie się zetną, ściągamy patelnię z ognia i mieszamy tak długo, aż jajecznica dojdzie na gorącej patelni do pożądanej konsystencji.
Zwykle nie trzeba solić. Porcja na 2 osoby.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 22.01.2013 21:55
no proszę, zamiast boczku kiełbaska i też dobre
smakowita 06.08.2012 20:03
super !!!
Mati3 20.06.2012 13:26
uwielbiam jajecznicę:)
Kate131 31.05.2012 09:00
wlasnie robie jajecznice:)
IZABELA29 06.01.2012 13:40
pysznie
marta1371 31.05.2011 21:42
W sam raz na śniadanko
Koper 11.03.2011 13:37
mój mąż bardzo lubi taką na śniadanie :)
Aleksandra45 05.03.2011 13:14
też taką robię, jest pyszna, polecam również z salami :-)
pacpaw 07.11.2010 15:31
prosta i smaczna
MAR3STA 03.11.2010 15:44
pyszniutkie śniadanko
Ewa111 03.11.2010 10:28
nie ma jak pyszna jajecznica

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak