Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pieczeniowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1
mąka 1 łyżka
woda 1,5 szklanki
margaryna
kostka do sosów 1

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pieczeniowy

cebule kroimy w piórka i smażymy na 2 łyzkach margaryny (nie doprawiamy), mąkę lekko przypiekamy na suchej patelni, łączymy z wodą i gdy cebula robi sie miekka to wlewamy do garnka z cebula. Wrzucamy kostke do sosów i gotujemy az zgęstnieje. Kostka ma wystarczająco dużo przypraw wiec nie trzeba nic wiecej dodawac, chyba ze ktos lubi bardziej pikantne to mozna dodac troche pieprzu. Polewamy takim sosem mieso lub ziemniaki. Jest na prawde świetny!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aleksa123 06.12.2011 16:54
super
plocia 22.11.2011 00:05
Soski typowo dla mnie
Karolcia12 26.01.2011 20:49
wypróbuję na pewno, bo fajny przepis
Magdalena/26Mooi 08.11.2010 11:02
smakowite
MAR3STA 05.11.2010 10:01
po prostu świetny!
pacpaw 04.11.2010 09:43
do ziemniaczków idealne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak