Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka z kurczaka panierowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka z kurczaka 5 sztuk
jajko 2 sztuki
bułka tarta pikantna
czosnek 2 ząbki
sól
przyprawa uniwersalna Kucharek
olej do smażenia
Papryka ostra mielona Prymat szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z kurczaka panierowane

Mięso oczyszczamy, osuszamy. Do rozkłóconych jajek dodajemy papryke oraz zmiażdżony czosnek. Panierujemy w kolejnośći: jajka, bułka tarta. Smażymy do rozgrzanym oleju, doprawiamy solą i wegetą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak