Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

marchewka po koreańsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 1500 gr
oliwa 100-150 gr

Przepis i sposób przygotowania na: marchewka po koreańsku

Świeżą marchew obrać i otrzeć najlepiej na tarce z grubymi oczkami. Posolić jak by wcierając sól w marchew.Oliwę podgrzać np.na patelni do momentu początkowego wrzenia.Oliwę wlać do marchwi i przemieszać.Dodać 2-4 łyżki octu i wymieszać .Ostatecznie dodajemy przyprawę do gulaszu Prymat oraz czosnek suszony Prymat.czosnku zazwyczaj nie czuć ,więc można zabrać do pacy.Do wersji do zjedzenia rodzinnie w domu na etapie po utarciu marchwi dla ostrości można dodać 1,5-2cebule.Wtedy solimy cebule i całość z marchwią ugniatamy.Dalej jak w przepisie.Przygotowanie całości zazwyczaj zajmuje mi 15-20 minut .Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak