Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Uszka z mięsem do barszczu

5.0
(49)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso gotowane np łopatka 400 g
cebula 1 szt
mąka 20 dkg
jajko 1 szt
sól, pieprz
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Uszka z mięsem do barszczu

Zagnieść ciasto (20 dkg mąki, 1 jajko, sól). Mięso mielimy maszynką o drobnym sicie, cebulę drobno siekamy i szklimy na oleju. Dodajemy wraz z przyprawami do mięsa i dokładnie mieszamy. Ciasto rozwałkowujemy cienko, wykrawamy np literatką kółka. Na każde kółko nakładamy porcję farszu i zlepiamy uszka. Gotujemy je w osolonej wodzie ( z dodatkiem łyżki oleju) przez ok. minuty od momentu, kiedy wypłyną na powierzchnię.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 11.07.2013 08:50
świetne swojej roboty,też lubię,ale gorzej z ich lepieniem:)
Ewelina38 13.06.2013 09:06
uwielbiam barszczyk z uszkami, a Twoje są bardzo apetyczne, takie równiutkie, super :)
kuklik 16.05.2013 12:10
tylko pozazdrościć
Ewa52 09.09.2012 00:11
super
Ewa52 09.09.2012 00:11
super
Ewa52 09.09.2012 00:11
super
Ewa52 09.09.2012 00:11
super
Łukasz15 19.08.2012 09:56
Pyszne
zdzislawa2 12.03.2012 15:25
świetne
dianix 31.10.2011 12:56
uszka w barszczu uwielbiam,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak