Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż na mleku

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż
mleko
sól
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż na mleku

Odpowiednią ilość ryżu wsypujemy do garnka i zalewamy go 2x większą objętością wody. Gotujemy do czasu wyparowania wody i następnie dodajemy mleko. Najlepiej jest je dodawać porcjami w odpowiednich odstępach czasowych (cały czas mieszając!). Solimy do smaku. Gotujemy przez ok 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 14.07.2012 11:01
nawet, nawet
suzana 14.07.2012 11:01
nawet, nawet
suzana 14.07.2012 11:01
nawet, nawet
suzana 14.07.2012 11:00
nawet, nawet
Ewelina38 26.04.2011 18:04
uwielbiam takie śniadanko
Grazyna0211 20.04.2011 14:46
lubię ryż na mleku z solą bez dodatku cukru
m1monika 10.04.2011 16:04
smaczne
agata1722
agata1722 23.03.2011 10:48
już dawno nie jadłam
wiktor188 07.03.2011 21:47
mniam
Ania67 20.02.2011 16:06
Uwielbiam
alaaa 10.02.2011 19:07
smaczne szczególnie na słodko
gacopierz23 31.01.2011 21:43
z cynamonem super
traktorek 10.01.2011 20:47
posypać cukrem i jest na słodko
jarek4 11.12.2010 11:24
dobre
Agnieszka172 04.12.2010 19:34
smakowo wolę na słodko
pacpaw 30.11.2010 09:46
a ja bardziej skłaniam się ku makaronowi
ben-ka 29.11.2010 09:29
Ja jednak wolę ryz na słodko:)
MAR3STA 09.11.2010 18:13
pożywne śniadanko!
misia53 04.11.2010 13:16
Przypomina mi się dzieciństwo i zupy mleczne.
Kate131 03.11.2010 08:13
taki ryż można na słodko zjeść

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak