Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z borówkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 0,5 kg
jaja 2 sztuka
woda
śmietana
cukier
sól
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
borówki 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z borówkami

Z mąki, wody i jaj zagnieść ciasto jak na zwykłe pierogi. Borówki umyć, odlać od nich wodę, dodać łyżkę bułki tartej. z części ciast uformować wałek, następnie odkrajac z niego kawałki ok 2 cm i je rozwałkowywać. Do każdego nałożyć trochę borówek i je sklejać. Zagotować wodę i wrzucić pierogi an wrzątek na kilka minut. Po wyciągnięciu polać śmietaną, cukrem i odrobiną bułki tartej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak