Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sola w panierce kukurydzianej z serem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sola kg
płatki kukurydziane
ser parmino
sól
pieprz
olej do smażenia
szpinak
kiełki
jajko 2
sos sojowy łyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sola w panierce kukurydzianej z serem

Płaty soli odlodzic, umyć, oproszyc solą i pieprzem. Pąłtki zmiksowac na drobna panierke, wymeiszac z serem drobno startym typu parmezan (u mnie parmino). Jajko rozbełtac z łyzeczka sosu sojowego i pieprzu. Sole panierowac najpiew w jajku, potem w mieszance płatkow i sera i smażyc na patelni na mocno rozgrzanym oleju. Wylozyc na świeże liscie szpinaku, dac kiełki i posypac jeszcze serem (parmezanem).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 01.11.2010 09:07
dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak