Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miodownik

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 25 dag
miód pół szklanki
cukier 1 szklanka
jajko 5
mąka 3,5 szklanki
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Miodownik

Margarynę, cukier, miód zagotować. Ostudzić, Do masy dodaćjajka, mąkę i sodę. Ciasto wyrobić i podzielić na 3 części. Każdąupiec osobno w blaszcze (dużej). Piec ok 10 minut w temp 180 st. Przekładać kremem a`la karpatka, lub jedną część uprażonymi jabłkami, drugą kremem. Najlepsze kolejnego dnia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 24.04.2011 19:21
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak