Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nalewka z kaliny

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalina 1/2 szklanki
cukier drobny 1/2 szklanki
woda 1 szkl
whisky 350 ml
kardamon do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Nalewka z kaliny

Poczekać aż pierwsze przymrozki zetna owoce kaliny i dopiero wówczas zrywać. Zalać wodą dodać cukier i zagotować. Odstawić na 1/2 godziny a potem zagotować jeszcze raz- pogotować około 5 minut i odstawić do ostudzenia. Nie przejmować się specyficznym zapachem. Po ostudzeniu zalać whisky( może być bardzo podła:) i dorzucić odrobinę- na czubku łyżeczki kardamonu. Trzymać w chłodnym miejscu około 6 tygodni. Przecedzić przez płótno i zlać do butelki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 06.07.2013 08:44
nie piłam a tym bardziej nie robiłam z kaliny
Maniek2 16.09.2012 20:33
fajna
caralajna 09.07.2012 21:04
ciekawa
Ewelina38 27.05.2012 22:16
zapewne bardzo smaczna, z kaliny jeszcze piłam
iziona 02.10.2011 08:06
Ciekawe jak smakuje bo wyglada przyjemnie.
ben-ka 31.10.2010 21:10
Robię nalewki ale z kaliny to nie robiłam i nikt mnie jeszcze nie częstował:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak