Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa brokułowa z prażonymi migdałami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuł 1 szt.
kostki rosołowe 2 szt.
migdały 2 łyzki
czosnek w płatkach 1/2 łyżeczki
Imbir mielony Prymat szczypta
masło 1 łyzka
włoszczyzna 1/2 (krojona w paski)

Przepis i sposób przygotowania na: zupa brokułowa z prażonymi migdałami

Brokuła pokroić na różyczki. Włoszczyznę zagotować z kostkami rosołowymi w niewielkiej ilości wody. Dodać brokuła i gotować do miękkości. Migdały nałożyć na dużą łyżkę i uprażyć nad palnikiem gazowym. Zupę zmiksować, dodać masło i wylac na talerz. Wierzch posypać płatkami czosnku i uprażonymi migdałami. Posypać imbirem i świeżo zmielonym pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mamusia1 26.03.2012 19:50
ciekawa
mamusia1 26.03.2012 19:50
ciekawa
mala2021 14.03.2012 12:28
super zupka
Beata73 19.12.2011 16:57
pycha
Beata73 19.12.2011 16:57
pycha
mamusia1 28.11.2011 16:36
wspaniała zupa
mamusia1 28.11.2011 16:36
wspaniała zupa
Beata73 31.10.2011 12:16
bardzo smaczna zupa
Beata73 31.10.2011 12:16
bardzo smaczna zupa
Beata73 20.12.2010 15:22
muszę ją zrobić!
mamusia1 14.12.2010 15:03
ciekawa!
kuklik 08.11.2010 17:09
bardzo ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak