Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe szaszłyki z marchewką i cebulą

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety z kurczaka 4 podwójne
marynata
jogurt naturalny 5 łyżek
czosnek ząbki 4

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe szaszłyki z marchewką i cebulą

marchewka (ok. 30 dag)
cebula (ok. 50 dag)


Filety z kurczaka oczyścić, opłukać i pokroić w dużą kostkę. Jogurt naturalny wymieszać ze zmiażdżonym czosnkiem, ostrą papryką w proszku, tymiankiem, solą morską i pieprzem. Gotową marynatę dodać do kurczaka, razem wymieszać i włożyć do lodówki na około 24 godziny.

Marchewkę obrać ze skórki i pokroić w plasterki. Cebulę obrać z łusek i pokroić w dużą kostkę. Na patyczki do szaszłyków nabijać na przemian: kurczaka, marchewkę, kurczaka, cebulę, kurczaka, marchewkę, kurczaka itd. Gotowe drobiowe szaszłyki rozłożyć na rozgrzanym ruszcie i grillować około 25 minut, od czasu do czasu obracać, żeby szaszłyki się nie przypaliły. Podawać z ulubionym sosem i sałatką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak