Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka cielęca:

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 4-5 szt
wątróbka cielęca 1 kg
natka pietruszki
ocet balsamiczny 1-2 łyżki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka cielęca:

Cebulę pokroić w spore \"piórka\" i zeszklić delikatnie na kilku łyżkach oleju.
Przełożyć do innego naczynia a na tym samym oleju podsmażyć wątróbkę cielęcą pokrojoną w długie i niezbyt szerokie paski. Smażyć krótko-około 5-7 minut z każdej strony.
Posolić dopiero po usmażeniu.
Posypać dużą ilością drobno pokrojonej natki pietruszki.
Na dużym talerzu ułożyć cebulę, na cebuli rozłożyć wątróbkę.
Na gorącą jeszcze patelnię wlać 1-2 łyżki octu balsamicznego, doprowadzić do wrzenia i polać wątróbkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak