Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew 3 sztuki
kiełbasy (toruńskiej, śląskiej, zwyczajnej - jaką kto woli) 0,5 kg
boczku wędzonego 20 dkg
przetartych pomidorów 250 ml
fasola Jaś 70 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku

Fasolę moczymy przez noc w zimnej wodzie, płuczemy, wrzucamy do garnka , zalewamy wodą i gotujemy. Dodajemy listek laurowy, kilka sztuk ziela angielskiego i kostke rosołową.

Na patelni podsmażamy pokrojoną kiełbasę , boczek , następnie dodajemy pokrojoną cebulkę i czosnek.

Gdy fasola gotuje sie już jakieś 20-30 munit wrzucamy pokrojoną w kostkę marchew, pietruszkę i seler.

Gdy fasola zmięknie wrzucamy kiełbasę z boczkiem i pomidory. Przyprawiamy majerankiem i pieprzem. Zagęszczamy lekko wodą z mąką .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak