Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIECZEŃ SCHABOWA Z SOSEM

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1-1,5 kg
smalec kostka
cebula 3-4 szt
mąka 3 łyżki
śmietana 30% 375 ml
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: PIECZEŃ SCHABOWA Z SOSEM

Mięso myjemy,osuszamy i kroimy w 2 cm.plastry.W garnku lub głębokiej patelni
roztapiamy smalec.Na gorący tłuszcz wkładamy mięso,smażymy,aż mocno się zrumieni. Cebulę kroimy w kostkę,dodajemy do mięsa.Dusimy do miękkości.Do wysokości ponad pół garnka wlewamy wodę,solimy i dusimy pod przykryciem ok.1,5 godz.
Mąkę mieszamy z wodą tak,żeby nie było grudek,wlewamy do sosu.Dodajemy śmietanę,mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 15.12.2010 08:44
Wspaniałą

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak