Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluchy z piersi kurczaka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 50 dag
przyprawa staropolska 2 łyżeczki
sok z cytryny 2 łyżeczki
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Paluchy z piersi kurczaka

Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy, lekko zbijamy, kroimy w paseczki. Skrapiamy sokiem z cytryny. Oprószamy przyprawą staropolską z wszystkich stron i odstawiamy do lodówki na 2 godziny. Następnie panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Mogą być paluchy na zakąskę lub do drugiego dania.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ana1 15.08.2013 20:35
super pomysł
Mirka-Ludomila 02.11.2010 10:03
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak