Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Banany z cynamonem i rumem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 25 g
rum 5 łyżek
miód 3 łyżki
cynamon 1 łyżeczka
banan 4 szt
orzechy 5 grubo siekane

Przepis i sposób przygotowania na: Banany z cynamonem i rumem

Banany pokrojone w grube plastry usmażyć na maśle do miękkości.
Wyłożyć na salaterkę i trzymać w cieple.
Do masła dodać cynamon, potem miód oraz rum. Gotować
aż sos trochę zgęstnieje.
Wymieszać z orzechami.
Ciepłe plastry banana polać sosem. Podawać ze śmietanką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak