Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gorrrrąca meksykańska zupka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone z indyka 400 gram
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
seler 0,5 szt
kukurydza konserwowa 1 puszka
groszek konserwowy 1 puszka
Mój przepis na spaghetti bolognese Prymat 1 torebka
przyprawa uniwersalna Kucharek 1 łyżeczka
fasola 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Gorrrrąca meksykańska zupka

Mięso wraz ze startymi na tarce na grubych oczkach marchewkami, pietruszką i selerem gotujemy w garnku w małej ilości wody, lekko doprawiamy vegetą. Gdy mięso się ugotuje dorzucamy kukurydzę, groszek, fasolę (fasolę z zalewą). Gotujemy około 15-20 minut co jakiś czas mieszając. Fix spaghetti rozrabiamy w zimnej wodzie (jak na opakowaniu) i wlewamy do garnka. Podawać z gorącymi grzaneczkami posmarowanymi masłem. Bardzo rozgrzewająca i syta zupa. Idealna na jesień i zimę!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak