Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka z ryżem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szynki 40 dag
marchewki 2
cebula 1
groszek mrożony według uznania
mąki 1 płaska łyżeczka
śmietana 18 proc 2 łyzki
masło
bulion 1 szkl
ryż 2 woreczki

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka z ryżem

1. Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
2. W rondelku rozgrzewamy masło i dodajemy pokrojoną drobno cebulkę, marchewkę i groszek. Wszystko ładnie rumienimy. Szynkę kroimy w krótkie paseczki i wrzucamy do rondelka. Wlewamy bulion i wszystko razem dusimy aż warzywa zrobią się miękkie. Z mąki i masła robimy zasmażkę i dodajemy ją do rondelka. Na koniec wlewamy jeszcze 2 łyżki śmietany.
3. Tak przygotowaną potrawkę podajemy z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 22.02.2011 17:18
super! jakie kolory!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak