Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

brzoskwiniowy puszek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

morele 2 puszki
sok i skórka z cytryny 1/2 szt
sok brzoskwiniowy 500 ml
herbatniki 4 paczki
cukier puder 20 dag
żółtko jajek 9 szt
mleko w proszku 3 łyżeczki
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: brzoskwiniowy puszek

Sok brzoskwiniowy wymieszać z mlekiem w proszku i zagotować z cukrem pudrem. Żółtka ubić i energicznie mieszając stopniowo wlewać gorący sok. Dodać łyżkę rozpuszczonej żelatyny, wymieszać. Prostokątną formę wyłożyć folią, ułożyć 1/2 ilość herbatników i wylać masę, odstawić by zastygła. Część moreli zmiksować z 1/2 zalewy. Wymieszać z sokiem i skórką z cytryny, łyżką rozpuszczonej żelatyny i pozostałymi owocami, wylać na masę, odstawić, aż stężeje. Przykryć herbatnikami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 17.12.2010 17:31
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak