Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tort z wątróbki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątroba wieprzowa 40 dkg
mleko 0,2 litra
mąka 4 łyżki
jajko 4 sztuki
czosnek 2 ząbki
sok cytrynowy 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól do smaku
pietruszka do smaku
majonez 1 śłoik

Przepis i sposób przygotowania na: tort z wątróbki

Wątróbkę zmiel. Dodaj jajka, mleko, mąkę i proszek do pieczenia. Posól. Ciasto powinno być podobne do ciasta naleśnikowego, tylko trochę gęstsze. Rozgrzej na patelni olej i usmaż obustronnie kilka placków o grubości 1 cm. W tym czasie w osobnym naczyniu wyciśnij 2 ząbki czosnku i wymieszaj z majonezem i sokiem cytrynowym. Upieczone placki przełóż tym sosem, a gotowy tort posyp świeżą pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karolcia12 12.04.2011 15:04
bardzo oryginalne, a ciekawe jakie w smaku
accee 07.01.2011 20:19
Oryginalne
Martysia 30.11.2010 16:15
ciekawy przepis
pacpaw 17.11.2010 13:21
bardzo oryginalny pomysł
stokrotka 31.10.2010 20:11
ciekawe jak smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak