Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi pieczone

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 6 szkl
żółtko jajek 4 szt
margaryna 1 szt
śmietana kwaśna 1 szkl
drożdże 3 dag
sól szczypta, cukier łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi pieczone

Składniki ciasta wszystkie razem połączyć i chwilę wyrabiać.Rozwałkować, pokroić w kwadraty na każdy nałożyć farsz i żlepić.Roztrzepać białko i smarować nim pierogi.Piec 20 min w 160 * C.
Farsz :
50 dag mięsa gotowanego(zmielonego)
-obojętnie jakie
sól,pieprz
Mięso doprawić solą ,pieprzem i wymieszać.
Do farszu można dodać kapustę gotowaną zszatkowaną i podsmażoną lub pieczarki starte na tarce i podsmażone(odparowane).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak