Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż ze szpinakiem i serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

poł kilo szpinaku
kostka białego sera
trzy ząbki czosnku
cebula
łyżeczka garam masali
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia
ryż 1,5 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż ze szpinakiem i serem

Ugotować ryż. szpinak obgotować, odcedzić i posiekać. Na patelnię z rozgrzanym olejem wrzucić posiekaną cebulę i czosnek, zrumienić razem z garam masalą. Wrzucić szpinak, przesmażyć. Wkruszyć biały ser, przyprawić solą i pieprzem. Sosem szpinakowym polać ryż.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 22.12.2013 19:41
Fajna wersja,tak nie jadłam,a szpinak lubię.
Goya 22.02.2012 21:45
zielono
Justa32 30.11.2011 14:02
smaczne danie!!!
iwona332 27.05.2011 10:40
super
pacpaw 19.05.2011 21:59
bomba witaminowa
kitka 20.03.2011 17:04
na pewno spróbuje
Izabela/bella81 14.03.2011 09:27
zielone danie:)
PaniMISIOWA 08.01.2011 21:38
zielono mi :-)
Mati13 01.11.2010 07:37
nie jadlem nigdy szpinaku ale twoje danie wygląda bardzo apetycznie i chętnie bym sie na nie skusil:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak