Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem ze szparagów i migdałów

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szparagi 500 g
migdały 100 g
por (biała część) 1
śmietana 150 ml
masło 1 łyżka
bulion 900 ml
płatki migdałowe
pieprz, sól

Przepis i sposób przygotowania na: Krem ze szparagów i migdałów

Szparagi pokroić na drobne kawałki, pora na plasterki. Do garnka wlać bulion, wrzucić migdały, szparagi, por i masło. Gotować ok. 2,5h. Zmiksować, dodać śmietanę, doprawić do smaku solą i pieprzem, gotować do momentu wrzenia. Udekorować płatkami migdałów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maryśka 03.09.2011 17:33
mniam
ElizaT 13.08.2011 19:38
fajnie
Ania67 11.06.2011 08:32
rewelacja
Magdalena80 20.11.2010 14:02
ciekway pomysł z tymi szparagami
Jaheira11 20.11.2010 13:56
musi być dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak