Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krokiety tradycyjne

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto naleśnikowe
kapusta kiszona
cebula
mięso mielone
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: krokiety tradycyjne

Z ciasta naleśnikowego smażymy naleśniki. Kapustę odgotowujemy żeby nie była bardzo kwaśna i kroimy na mniejsze kawałki np rozdrabniaczem BOSCH. Cebulkę też kroi rozdrabniacz.Na patelni podsmażamy cebulkę, dodajemy mięsko i dusimy do momentu aż mięsko będzie dobre.Następnie dodajemy kapustę i doprawiamy do smaku.Na naleśniki rozkładamy farsz i zawijamy jak krokiety.Następnie panierujemy i smażymy na oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika154 23.09.2011 12:19
pycha
Baska Kaska 12.05.2011 21:37
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak