Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ze szparagów i wędzonego łososia

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wędzony łosoś 300 g
szparagi 1 pęczek
rukola 150 g
ogórek zielony
ocet winny 2 łyżki
cytryna 1/2
oliwa 5 łyżek
pieprz, sól

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ze szparagów i wędzonego łososia

Szparagi gotować przez ok 5min, odcedzić. Ogórka umyć, obrać i pokroić w kostkę. Wymieszać oliwę, ocet winny i pieprz. Rukolę opłukać, osączyć, ułożyć na talerzach. Na rukoli rozłożyć szparagi, łososia w plasterkach i ogórki. Podawać z cząstkami cytryny, polać wcześniej zrobionym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda60 29.05.2014 10:05
Bardzo smakowita
jerry1 14.02.2012 09:26
musi być smaczna
byMJ 27.08.2011 23:38
smaczne
kanu83 15.05.2011 11:50
superrrrr
ziutula
ziutula 02.04.2011 23:31
smaczne pyszności....
iga2 04.12.2010 21:44
lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak