Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto jagodowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 9 łyżek
jajko 9 szt
cukier 9 szt
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
kakao 2 łyżki
galaretka owocowa 1 opak
kremówka 250 g
fix do śmietany 1 opak

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto jagodowe

Z podanych składników przygotować ciasto biszkoptowe.
Ciasto wylać na blachę, piec ok.25 minut w 175 stop.
Ostygnięte ciasto przekroić na pół.
Połowę ciasta posmarować ubitą śmietaną ze śmietan-fix i z roztartymi jagodami
Zalać owoce tężejącą galaretką, sporządzoną w mniejszej ilości wody.
Przykryć drugą połową ciasta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 01.01.2011 16:33
mniam
Mirka-Ludomila 01.11.2010 10:38
zjadłabym
danusia19671 31.10.2010 12:27
jagody czarne 0,5 kg, proszę jeszcze dopisać do składników.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak