Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rozgrzewający barszcz ukraiński z nutą zółtego sera

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe z kością 0,5 kg
buraki ćwikłowe 0,3 kg
biała kapusta 0,3 kg
ziemniaki 0,3 kg
pietruszka korzeń 1 szt.
cebula 1 szt.
ocet 1 łyżka
cukier 1 łyżka
czosnek 4 ząbki
ziele angielskie 3 ziarenka
Liść laurowy suszony Prymat 3 listki
masło 40 gram
sól do smaku
żółty ser ostry do smaku
fasola czerwona 200 gram
przecier pomidorowy 150 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Rozgrzewający barszcz ukraiński z nutą zółtego sera

Ugotować bulion na mięsie wołowym (liście laurowe, ziele angielskie), po czym oddzielić mięso od kości. Buraki, pietruszkę, cebulę i czosnek wrzucić na masło i lekko poddusić na patelni, i pod koniec duszenia dać przecier pomidorowy. Do bulionu wrzucić ziemniaki i kapustę. Gotować 15 min. po czym dodać uduszone warzywa które wcześniej poddusiliśmy. Dodać czerwoną fasolkę, ocet, doprawić solą i pieprzem kolorowym. Kiedy nasz barszcz się ugotuje musimy odstawić go do wystygnięcia a przed samym podaniem ponownie zagrzać. Podobno minimalny czas to 1 godzina od ugotowania. Na koniec trzemy żółty ser i kładziemy na środek naszej zupy posypując zmielonym pieprzem kolorowym. SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak