Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki purée z masłem i śmietaną

4.0
(22)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Przepis na aksamitne ziemniaczane purée z masłem i śmietaną. Świetny dodatek do obiadów, mięs pieczonych i warzyw. SPrawdź przepis na purée z ziemniaków.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
śmietana 12% 6 łyżek
masło 3 łyżeczki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki purée z masłem i śmietaną

Ziemniaki obrać, opłukać, ugotować w osolonej wodzie, następnie odcedzić. Dodać masło i śmietanę i gałkę, dobrze wyrobić tłuczkiem na jednolitą masę, następnie uformować kulki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 13.05.2014 09:37
uwielbiam takie ziemniaczki :)
Magdalena80 19.12.2010 11:43
często takie robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak