Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leszcz smażony po rybacku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

leszcz 1 kg
mąka do opruszenia 80 g
pieprz, sól do smaku
tłuszcz do smażenia
masło 20 g

Przepis i sposób przygotowania na: Leszcz smażony po rybacku

Rybę oczyścić, zdjąć filety i wyporcjować. Posolić, posypać pieprzem, oprószyć mąką i smażyć do zrumienienia. Pod koniec smażenia dodać masło. Podawać zaraz po przyrządzeniu z ziemniakami i surówką z kwaszonej kapusty. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 13.08.2012 09:52
fajny
angelika14 17.03.2011 16:48
musi pysznie smakować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak