Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogale z powidłami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna Kasia 1 kost
śmietana słodka 0,5 szkl
drożdże 80 g
mąka 0,5 kg
powidła śliwkowe
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Rogale z powidłami

Mąkę wysypać do miski, dodać pokruszone drożdże i pokrojoną margarynę, oraz śmietanę.
Wyrobić składniki ręką na gładką masę.
Ciasto rozwałkować na grubość 3 mm, pokroić na kwadraty 8x8 cm.
Na środku każdego kwadratu rozłożyć łyżeczką powidła.
Zawinąć brzegi ciasta ponad nadzieniem, formując rogaliki.
Rogaliki umieścić na blasze wyłożonej pergaminem, piec 25 minut , do zrumienienia.
Wyjąc z pieca przestudzić posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Henryka2 06.12.2010 09:09
Uwielbiam wszelkie rogaliki, a te wyglądają szczególnie apetycznie!
MAR3STA 03.11.2010 15:56
pychotka
Mirka-Ludomila 01.11.2010 10:39
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak