Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z parówką i żółtym serem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

naleśniki 4 szt
parowki drobiowe 4 szt
jajko 1 szt
olej do smażenia
majonez 4 łyżki
ketchup 2 łyżki
ser gouda 4 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z parówką i żółtym serem

Na brzegu każdego naleśnika kładziemy plaster żółtego sera, a na nim parówkę. Całość zwijamy. Wewnętrzną stronę brzegu naleśnika smarujemy jajkiem, żeby nie rozwijał się przy smażeniu.

Zwinięte naleśniki kładziemy na rozgrzaną patelnię brzegiem do dołu, a następnie podsmażamy z każdej strony.

Podajemy z sosem powstałym ze zmieszania ketchupu z majonezem.

*Naleśniki można również zamoczyć w jajku i obtoczyć w bułce tartej. Dzięki temu naleśniki będą miały chrupiącą panierkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 21.01.2013 23:14
Chyba wolałabym zjeść naleśnika z czymś innym - czymś słodkim
smakowita 11.07.2012 21:55
smakowicie wyglądają ! !
Goya 01.08.2011 09:51
fajne
Izabela/bella81 29.07.2011 09:33
świetne
angelika14 22.07.2011 14:16
uwielbiam
Edyta38 23.05.2011 19:18
super
Aneta41 20.03.2011 08:20
fajny przepis:)
monisia1977 30.01.2011 11:30
pycha
Aleksandra45 22.11.2010 19:09
tez takie robię, pychotka :-)
Ewelina43
Ewelina43 16.11.2010 12:22
ciekawie wygląda
Monika193
Monika193 13.11.2010 14:25
fajny pomysł
MAR3STA 06.11.2010 23:28
Też takie robię, parówki są lepsze w smaku!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak