Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z patelni grillowej

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kilka filetów z kurczaka
Pół szklanki białego wina
Dwie łyżki sosu sojowego
łyżeczka pieprzu ziołowego
sól
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z patelni grillowej

Filety po umyciu kroimy w szerokie paski i lekko rozbijamy, najlepiej dłonią. Solimy, posypujemy przyprawami, mieszamy w misce z sosem sojowym, olejem i białym winem. Wstawiamy do lodówki na conajmniej pół godziny.
Patelnię smarujemy cienko olejem ( ja za pomocą serwetki) i mocno rozgrzewamy. Na taką kladziemy marynowane filety i po chwili zmniejszamy ogień na mały. Smażymy z obu stron około 10 minut, aż widelec wejdzie w nie bez oporu a od żeberek patelni zrobią się ładne paski.
Podajemy z ryżem lub ziemniakami i najlepiej z sałatą w winegrecie .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 03.09.2013 20:16
grilowe smaki wciąż jeszcze aktualme
caroline1983 02.08.2011 19:14
apetycznie wygladaja, a na zwykłej patelni tez mozna je zrobic :)
Anna141
Anna141 23.05.2011 11:00
bardzo dobre
Goya 18.02.2011 17:27
pycha
SmacznaPyza 24.11.2010 18:48
patelni grillowej co prawda nie mam , ale na teflonowej też się udaje
MAR3STA 01.11.2010 17:58
wyśmienicie wyglądają
pacpaw 01.11.2010 09:48
kolejny powód aby zakupić patelnię grillową :o)
Mati13 01.11.2010 07:38
wyglada super ten kurczaczek!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak