Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem ziemniaczano-jabłkowo-cebulowy z rozmarynem :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 5 sztuk
cebula 1 sztuka
jabłka 2 sztuka
olej z orzechów włoskich 2 łyżki
rozmaryn - igiełki 1 łyżeczka
Kminek mielony Prymat 1 łyżeczka
śmietanka słodka 18 % 1/2 szklanki
Pieprz biały mielony Prymat 1/2 łyżeczki
bulion drobiowy 1/2 litra
natka pietruszki 2 łyżeczki
papryka czerwona 2 (drobno posiekana)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem ziemniaczano-jabłkowo-cebulowy z rozmarynem :

Ziemniaki i jabłka obrać i pokroić w kostkę , a cebulę w piórka. Obsmażać na patelni na oleju przez 5 minut. Przełożyć do garnuszka . Zalać bulionem .Dodać rozmaryn , kminek , pieprz .Gotować 30 minut. Zmiksować i przetrzeć przez sitko. Dodać śmietankę .Podawać posypaną natką pietruszki i papryką .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marybeth
Marybeth 25.09.2011 09:36
Pycha!
Jolanta40 20.10.2010 08:41
ale połączenie
polly66 22.09.2010 10:07
takiej zupy to chyba w życiu nie jadłam;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak