Zupa krem ziemniaczano-jabłkowo-cebulowy z rozmarynem :

Zupa krem ziemniaczano-jabłkowo-cebulowy z rozmarynem :

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    5 sztuk
  • cebula

    1 sztuka
  • jabłka

    2 sztuka
  • olej z orzechów włoskich

    2 łyżki
  • rozmaryn - igiełki

    1 łyżeczka
  • mielony kminek Prymat

    1 łyżeczka
  • śmietanka słodka 18 %

    1/2 szklanki
  • biały pieprz mielony

    1/2 łyżeczki
  • bulion drobiowy

    1/2 litra
  • natka pietruszki

    2 łyżeczki
  • papryka czerwona

    2 (drobno posiekana)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki i jabłka obrać i pokroić w kostkę , a cebulę w piórka. Obsmażać na patelni na oleju przez 5 minut. Przełożyć do garnuszka . Zalać bulionem .Dodać rozmaryn , kminek , pieprz .Gotować 30 minut. Zmiksować i przetrzeć przez sitko. Dodać śmietankę .Podawać posypaną natką pietruszki i papryką .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Marybeth

25.09.2011 09:36
Pycha!

Jolanta40

20.10.2010 08:41
ale połączenie

polly66

22.09.2010 10:07
takiej zupy to chyba w życiu nie jadłam;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat