Kieszonki drobiowe w sosie śmietanowo-ziołowym

Kieszonki drobiowe w sosie śmietanowo-ziołowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    3 szt.
  • ser żółty

    3 plasterki
  • szynka gotowana

    3 plasterki
  • cebula biała

    1 szt.
  • zielenina

    1,5 łyżki
  • rosół warzywny

    1 szklanka
  • przyprawa do kurczaka

  • masło do smażenia

  • sól

  • śmietana 12-procentowa

    0,5 (do gotowania)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Piersi naciąć wzdłuż robiąć głębokie kieszonki.
2. Do kieszonek włożyć plasterek sera i szynki tak, żeby nie wystawały. Ewentualnie spiąc wykałaczką.
3.Piersi posypać przyprawą do kurczaka.
4. Cebulkę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na maśle, a następnie dodać piersi z kurczaka i podsmażyć je dokładnie z obu stron.
5. Gdy piersi nabiorą już ciemnozłotego koloru, zmiejszyć ogień i dodać bulion warzywny ( może być z kostki). Dusić około 20 minut.
6.Zieleninę posiekać ( lub użyć mrożonych ziół - im więcej różnych ziół, tym lepiej).
7.Dodać śmietanę i doprowadzić do zagotowania.
8.Pod koniec gotowania dodać zioła oraz przyprawy.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jolajka

13.05.2012 18:07
smaczne:)

Kuchareczka2

20.01.2012 10:18
super przepyszne

Dorian

25.09.2011 17:44
super pomysl

angelika14

17.09.2011 17:42
świetny przepis

ewaa

26.07.2011 21:39
super

Faustyna

28.12.2010 21:14
Uwielbiam mięso. Pani pomysł jest rewelacyjny:)

hastalavista

18.11.2010 18:35
interesujące :)

ElizaT

05.11.2010 13:12
świetnie są te fileciki

pacpaw

01.11.2010 09:43
za sprawą tych ziół przypominają wiosnę

krzyniu1984

01.11.2010 07:31
fajne! muszę spróbować zrobić!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat