Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń ze schabu

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
sól
czosnek 10 ząbków
majeranek
bazylia
przyprawa do potraw
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń ze schabu

Aby tak przygotowac mięso potrzebna będzie specjalna folia do pieczenia np jana niezbędnego (jesli ktos nie ma można zastąpić folią aluminiową, ale efekt nie bedzie taki sam). 24 godziny przed planowanym pieczeniem przygotowujemy marynate. W misce mieszamy ok pół szklanki oleju, pół łyzeczki soli, 3 ziela, 2 listki, ok pół łyzeczki pieprzu, zgnieciony czosnek oraz majeranek, jarzynke i ziele wg uznania (można tez dodac pół łyzeczki marynaty korzennej do pieczeni). mięso wkładamy do specjalnego \'rękawa\' wlewamy tam nasza miksture i potrząsamy aby dobrze oblepila nasze mieso. folie zamykamy i wkladamy do lodów, co kilka godziny warto potrząsnac aby przyprawy sie przemieszczaly. Pieczemy po 2 dniach od marynowania w tej samej foli przez ok 1-1,5 godziny w zależnosci od wielkosci miesa. Jak widac na zdjęciu jest rewelacyjne!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 28.04.2011 18:48
super wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak