Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaki wieprzowe

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

flaki wieprzowe 1 kg
wywar warzywny
marchew
pietruszka
por
groszek konserwowy 1 puszka
mąka 1 łyżka
masło 1 łyżka
majeranek
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Flaki wieprzowe

Dokładnie oczyszczone flaki wieprzowe obgotować i odcedzić.Ostudzone pokroić w paski dodać do przygotowanego wywaru.Pokrojone w kostkę warzywa wrzucić do wywaru gotować razem z flakami.Gdy flaki będą już miękkie dodać przyprawę do flaków.Doprawić według własnego uznania.Na koniec sporządzamy zasmażkę z masła i mąki.Dodajemy osączony groszek konserwowy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 22.09.2011 09:15
super
gusia1000 25.06.2011 18:23
Oj, nie jem tego.
Neetka90 22.06.2011 14:05
super. :)
Marta98 31.01.2011 21:02
super
MAR3STA 21.11.2010 00:01
smaczne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak