Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchewka panierowana

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 50 dag
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 7 łyżek
rosół warzywny 1 litr
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewka panierowana

Małe marchewki obieramy, myjemy. Obgotować 10-15 minut w rosole warzywnym. Ostudzić obsuszyć ręcznikiem papierowym. Jajka roztrzepać widelcem. Panierujemy marchewkę w jajku, bułce tartej i smażymy z obu stron. Można doprawić, posypując przyprawami według uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madzialena19 18.05.2012 18:20
dobra marchewka
angelika14 07.07.2011 10:47
jeszcze takich nie jadłam
annagebalska 13.05.2011 10:29
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak