Fasola po pustynnemu

Fasola po pustynnemu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula czerwona

    1 sztuka
  • fasola czerwona z puszki

    1 puszka
  • cytryna

    1 sztuka
  • jajka

    4 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolę gotujemy 20-30 minut na małym ogniu wraz z sosem z puszki. Wody dolać jak wyparuje by się nie przypaliło

Chleb przeciąć wzdłuż i podzielić na mniejsze porcje.

Włożyć na minutę chleb do fasoli i potem wyjąć i ułożyć na talerzu

Jajka usmażyć na oleju kukurydzianym jak jajecznicę.

Na chleb polać fasolę i położyć na nim świeżo upieczone jajka

Udekorować cząstkami cytryny na bokach talerza i cebulą. Jak ktoś nie lubi cebuli to nie dodawać, bo zaostrza smak.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ronald88

28.08.2011 12:53
super

aacaac

23.07.2011 14:34
lubię

Anna146

09.06.2011 07:13
interesujący pomysł na obiad

Adamorek

26.03.2011 13:07
intrygująca nazwa:)

Ewelina38

22.03.2011 09:55
Fasola po pustynnemu .... ciekawa nazwa no i potrawa ciekawa :)

Marta98

31.01.2011 21:01
super

Joanna132

07.10.2010 09:21
rzeczywiscie ciekawy i fajna nazwa

Kate131

06.10.2010 12:03
ciekawy przepis

Kate131

06.10.2010 12:03
ciekawy przepis

buksiak12

29.09.2010 11:45
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat