Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety z nadzieniem z mozzarelli

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1 kg
cebula 3
czosnek 3
jajko
keczup pikantny łyzka
śmietana 2 łżyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyzki
sos sojowy łyeczka
pieprz
oregano
oliwa
pomidory z pusszki puszka
passata pomidorowa 250ml
cukier łyzeczka
bazylia świeża
mozzarella

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety z nadzieniem z mozzarelli

Cebule i czosnek drobno posiekać. Mieso wymieszac z nimi, dodać jajko, keczup, śmeitane, bułke tarta, zioła, sos sojowy, pieprz. Mozzarele pokroic na kostke mniejsza tak by kawałek zmiescil sie w pulpecie. Z miesa uformowac pulpety ale do kazdego wkladac do srodka kawalek sera. Rozgrzac olej i obsmażyc pulpety. Wyjac. Na oliwie przesmazyc drobno posiekana cebule i czosnek, dodac pomidory i passate. dodac zioła, pieprz i cukier. Do sosu przelozyc pulpety i dusic razem kilka minut. Do sosu wrzucic pozostale kawałki mozzarelli. Podac z makaronem. U nas penne sojowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli_555 07.10.2011 23:26
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak