Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowane podgrzybki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ocet 500 ml
woda 8 szk
pieprz ziarnisty 1 łyżeczka
Gorczyca biała cała Prymat 4 łyżeczki
marchewka 1 szt średnia
cebula 2 szt
sól do smaku
cukier 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane podgrzybki

Cebulę i marchewkę obrać, umyć i pokroić na kawałki.
Do garnka wlać wodę, ocet, dodać marchew i cebulę, gorczycę, pieprz, liście laurowe i cukier.
Zalewę zagotować i gotować około 2-3 minuty.
Posolić do smaku.
Grzyby oczyścić, odciąć kapelusze, pokroić wg uznania i dokładnie wypłukać w osolonej wodzie.
Wrzucić je do garnka, zalać wodą i podgotować około 10 minut zbierając powstałą pianę.
Podgotowane grzyby odcedzić, ostudzić i napełnić nimi umyte i wyparzone wcześniej słoiki.
Grzyby zalać zalewą, zakręcić słoiki zakrętkami.
Słoiki z grzybami pasteryzować około 20 minut od zagotowania wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 11.11.2011 11:44
tak dawno nie jadłam, że zapomniałam jakie są pyszne
jogobella23 19.04.2011 09:39
super
Magdalena1110 22.02.2011 12:12
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak