Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z jabłkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 5 sztuk
mąka 2 szklanki
woda 0,5 szklanki
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z jabłkami

Mąkę przesiać na stolnicę a następnie dodając wody zagnieść ciasto. Ciasto dzielimy na 3 części, dwie odkładamy i przykrywamy ściereczką a jedną rozwałkowujemy cienko i za pomocą szklanki wycinamy kółka. Jabłka obieramy a następnie kroimy na pół i wycinamy gniazda nasienia. Jabłka kroimy plasterki. Na każdy kawałek ciasta kładziemy plasterek jabłka i zlepiamy. Czynność powtarzamy z pozostałym ciastem. Gotowe pierogi wkładamy do gotującej się lekko osolonej wody. Podawać można ze śmietaną i cukrem. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 11.12.2013 10:06
lubię takie
Bernadeta1 18.10.2013 00:10
lubię takie pierogi
czekoladka_m 15.08.2013 20:36
A wiesz, że jeszcze nie robiłam pierogów z jabłkami:) Czas to chyba nadrobić;)
caralajna 31.03.2013 08:21
nie jadłam takich
Elżbieta17 27.12.2012 14:09
uwielbiam:)
Angelika10 06.11.2012 00:18
świetne
RenataZ-et 23.08.2012 18:44
Wypróbuję to!
Betka 19.04.2012 19:24
ale fajny pomysł:)
Ela20 18.11.2010 09:39
Ciekawy przepis :)
rosik93 31.10.2010 11:01
Jeszcze nigdy nie robiłem z jabłkami.Ciekawe jak smakują?:)
IlonaAlbertos 31.10.2010 00:08
Narobiłaś mi ochoty na takie pierożki ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak