Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka z kiszoną kapustą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 2 woreczki
cebula 3 szt
kiełbasa 30 dag
jaja 3 szt
śmietana 4 łyżki
twaróg 20 dag
sól
kapusta kiszona 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka z kiszoną kapustą

Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić i ostudzić. Dodać śmietanę i jajka, przyprawić solą, papryką, pieprzem i przyprawą do bigosu, wymieszać. Ziemniaki obrać i pokroić w talarki, usmażyć na oleju. Cebulę obrać, pokroić w krążki i zeszklić. Paprykę przekroić wzdłuż, usunąć nasiona i pokroić w kostkę. Kiełbasę pokroić w kostkę. Kapustę odcisnąć i drobno posiekać, przyprawić. W naczyniu żaroodpornym układać warstwami połowę ziemniaków, ryżu, kapusty, papryki, cebuli i całą kiełbasę, następnie ponownie położyć ryż, kapustę, paprykę cebulę i ziemniaki. Posypać pokruszonym twarogiem. Piec pod przykryciem 35 minut w temperaturze 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 15.12.2010 21:11
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak