Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cappuccino ciasto

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 1 szt
żółtko jajek 5 szt
wanilowe serki homogenizowane 3 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
margaryna 1 kostka
cukier 3/4 szkl
mleko w proszku 2 szkl
Biszkopty 3 paczki
mielona kawa 3 łyżki
starta gorzka czekolada

Przepis i sposób przygotowania na: cappuccino ciasto

Kawę zaparzyć w szklance wrzącej wodzie, studzimy. Jajko i żółtka ubić z cukrem na parze, odstawić do wystygnięcia. Margarynę utrzeć, dodać ubite jajka, serki homogenizowane, wsypać mleko w proszku. Żelatynę rozpuścić w 1/2 szklanki ciepłej wody, studzić i wlać do masy. Blachę wyłożyć biszkoptami, rozsmarować połowę masy, wyłożyć nasączone kawą biszkopty, rozsmarować pozostałą masę, ułożyć kolejno warstwę biszkoptów. Posypać startą gorzką czekoladą i wstawić na minimum 2 godziny do lodówki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 15.12.2010 21:12
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak