Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krupnik z ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por 1 szt
marchew 1 szt
pietruszka
seler 1 szt
ryż 1 woreczek
koperek
olej 1 łyzka
śmietana 1 łyżka
sól
Pieprz biały mielony Prymat
wywar mięsny 2 l (ze skrzydełek)

Przepis i sposób przygotowania na: krupnik z ryżem

Warzywa obrać, umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Por drobno pokroić, podsmażyć a oleju. Pietruszkę i koperek drobno posiekać. Do wywaru wsypać ryż, dodać ziele angielskie, po 10 minutach dodać warzywa, gotować kolejne 15 minut. Zabielić śmietaną, przyprawić solą i białym pieprzem, posypać posiekanym koperkiem i pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 14.12.2010 16:02
krupnik jak u mamy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak