Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z brokułami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 50 dag
jaja 1 szt
olej 3 łyżki
żółty ser 20 dag
brokuł 1 szt
sól

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z brokułami

Mąkę i jako wymieszać, wlać szklankę wody, potem olej. Zagnieść ciasto. Brokuła ugotować na parze, ostudzić i posiekać. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach, zmieszać z brokułem, przyprawić solą i pieprzem. Ciasto rozwałkować, szklanką wycinać koła, nakładać na nie farsz i zaklejać. Pierogi gotować w lekko osolonym wrzątku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 13.12.2010 15:44
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak